Войната от Фейсбук премина на улицата! Няколко "зелени" сдружения рекетират Общината!


Войната от "Фейсбук" премина на улицата. Това заяви  на пресконференция общинският съветник  Янко Янков. Той се обяви срещу неправителствените екоорганизации в града и ги нарече рекетьори на Общината.
Повод за тежките обвинения на общинския съветник от групата „Истината за Стара Загора“ Янко Янков  стана палежът на личния автомобил на екоактивиста Петко Петков в нощта на 19-ти януари. Петков е председател на Сдружение с нестопанска цел „Зара Лаб“ и е сред организаторите на протестите в града за запазването на парк „Бедечка" и срещу построяването на втори лифт в Банско. След палежа на колата му Петков хвърли обвиненията за това върху общинския съветник Янко Янков.
Днес Янков заяви, че атаката спрямо него е поръчкова и зад нея се крие 4-годишен конфликт с администратор на една от старозагорските фейсбук групи. Янков бил атакуван и заради това, че като общински съветник  направил разследване срещу Петко  Петков за усвоени пари по проект на СНЦ „Зара Лаб“,  по който проект Община Стара Загора платила на сдружението сумата от 4 220 лв. Според Янко Янков няколко неправителствени организации и екоактивни групи, зад които стоят едни и същи лица,  изнудват и рекетират Общината, принуждавайки администрацията да взема решения под натиска на организирани от тях протести.
От своя страна Петко Петков отхвърли обвиненията и заяви, че ще завърши проекта изцяло за сметка на сдружението като изключи участието на Общината, връщайки закупената до момента техника.

Източник БНР.