"30% от общинските чиновници са за уволнение, а на съвестните трябва да се вдигнат заплатите"

В средата на септември съветникът от „Истината за Стара Загора“ Янко Янков ще реши окончателно дали да участва в предизборната надпревара за общински кмет, обяви той в предаването „Час пик“.
„Нещата вървят все повече към кандидатура на местните избори, защото, не знам какво се случи с управляващите, но последните месеци започна едно затъмнение, разпродажби като за последно на общински имоти, не се чуват проблемите на гражданите и се вършат неща, които не харесват нито на мен, нито на хората“, обясни Янков.
Като пример даде некачествената обработка на града срещу комари и ремонтирането по няколко пъти на едни и същи обекти. Изчезнали са и над 4 дка плочки от центъра на Стара Загора, които са поставени преди 4 години и са извадени при последния ремонт. „Питах къде са и ми вдигат рамене. Не се складират, не се пращат по селата, както беше преди“, посочи той.
По думите му общинска администрация се е оплетена в роднински връзки и не работи ефективно. „Някои от хората са много съвестни и си вършат работата за сметка на останалите, които са жена на този, сестра на онзи, брат на трети, майка на четвърти. По цял ден стоят, пушат цигарки, играят на комптютрите, не вършат никаква работа в интерес на гражданите. За да не си стоят вкъщи, стоят в Общината да вземат някакви заплати“, твърди Янко Янков.
Съветникът предупреди, че, ако има власт през следващия мандат, би уволнил повече от 30%  от настоящите чиновници, а на работещите им колеги би увеличил заплатите.